de
dodaj do ulubionych

stronę odwiedziło
1927956 gości

przeglądają: 3 osoby

gg: 4255773

Pakiety weselne

Pakiet weselny złoty (175zł/osoba)

Obiad:

  • Złocisty rosół z domowym makaronem (możemy dla Państwa przygotować inną zupę na życzenie)

Danie główne – mięsa i ryby, przyjmując 2 porcje na osobę (serwowany na półmiskach):

  • sznycel drobiowy w złocistej panierce
  • zawijaniec ze schabu z serem i szynką
  • zrazy wołowe po staropolsku nadziane ogórkiem kiszonym, cebulką i boczkiem
  • kotlet królewski z drobiu wypełniony farszem z nutka orientu
  • karkówka pieczona w ciemnej glazurze
  • dorsz saute na szpinaku

Dodatki:

  • ziemniaki młode (tylko w sezonie)
  • ziemniaki purre
  • ziemniaki pieczone w ziołach
  • kluski śląskie
  • frytki
  • surówki (2 rodzaje) na zimno
  • surówki (1 rodzaj) na ciepło
  • sos pieczeniowy ciemny
  • sos z pieczarek lub kurek, zabielany

Zimne przystawki:

  • patery mięs pieczonych (schab, karkówka,kurczak), wędlin i serów,
  • szynka ze szparagami,
  • tymbaliki drobiowe i wieprzowe,
  • ryba (dorsz) w warzywach w sosie słodko-kwaśnym,
  • domowy pasztet z żurawiną,
  • jajka (w majonezie, sosie tatarskim),
  • fantazja śledziowa (śledź w oleju z cebulką, w śmietanie, po kaszubsku),
  • befsztyk tatarski tzw. tatar,
  • tortilla z kurczakiem i warzywami,
  • sałatka z grillowanym kurczakiem,
  • sałatka brokułowa z jajkiem, szynką, w sosie czosnkowym,
  • pieczywo, masło, ćwikła

Gorące posiłki (serwowane podczas trwania przyjęcia):

godz. 20:00-20:15

  • szaszłyk drobiowy z warzywami (z grilla węglowego)
  • mix pierogów pieczonych ( ruskie, z mięsem, z pieczarkami, ze szpinakiem)

godz. 23:00

  • barszcz czerwony z krokietem z kapusta i pieczarkami

godz. 1:00

  • golonka pieczona w piwie na kapuście zasmażanej
  • gołąbki mięsne z ryżem, zawinięte w kapustę włoska podane w sosie pomidorowym lub grzybowym

godz. 2:00

  • strogonow drobiowy z cebulą, ogórkiem kiszonym i pomidorami

Ciasta naszego wypieku:

  • sernik, szarlotka, babeczki wypełnione masą budyniową lub bitą śmietaną lub karmelem i mascarpone, mini torciki Pavlova, orzechowiec, ciasto z galaretką i owocami sezonowymi, makowiec z jabłkami, bananowiec, ciasto porzeczkowe, ciasto o nazwie Polak , i inne.

Napoje:

  • woda mineralna z cytryną, podawana w karafkach, bez ograniczeń
  • kawa, herbata, bez ograniczeń

Ciasta i napoje gorące (kawa i herbata) mieszczą się na osobnych stołach (bufet szwedzki)


Pakiet weselny platynowy (230zł/osoba)

Obiad: (serwowany dla każdego)

  • Przystawka, camembert panierowany z żurawiną i owocami
  • Złocisty rosół z kołdunami

Danie główne:

  • zraziki wołowe zwijane, faszerowane leśnymi ziołami, ogórkiem kiszonym i wędzonym boczkiem w sosie własnym w towarzystwie kluseczek śląskich i modrej kapusty

lub

  • Kaczka po polsku z jabłkami, modrą kapustą i opiekanymi ziemniakami

Napoje:

  • kompot i woda mineralna(tylko do obiadu)

Deser:

  • Panna cota z musem truskawkowym

Zimne przystawki:

  • patery mięs pieczonych (schab, karkówka, kurczak), wędlin i serów,
  • deski ryb wędzonych,
  • pasztet domowy z żurawiną,
  • szparagi zawinięte w szynkę parmeńską,
  • śledź w sosie śmietanowym,
  • sałatka z grillowanym kurczakiem na liściach sałaty lodowej w towarzystwie - pomidorów, ogórków, papryki i kukurydzy,
  • sałatka capresse z pomidorów i mozarelli w sosie pesto,
  • tatar z łososia z kaparami,
  • masło, pieczywo

Dania na ciepło (serwowane podczas trwania przyjęcia):

godz. 20:30

  • grillowany szaszłyk

godz.23:00ł

  • Łosoś z rusztu w sosie maślano - cytrynowym

godz.01:00

  • barszcz czerwony rubinowy z krokietem

godz. 02:00

  • a'la strogonow drobiowy

Ciasta naszego wypieku:

  • sernik, szarlotka, babeczki wypełnione masą budyniową lub bitą śmietaną lub karmelem i mascarpone, mini torciki Pavlova, orzechowiec, ciasto z galaretką i owocami sezonowymi, makowiec z jabłkami, bananowiec, ciasto porzeczkowe, ciasto o nazwie Polak , i inne.

Napoje:

  • napoje owocowe, woda mineralna z cytryną, podawana w karafkach, bez ograniczeń
  • kawa, herbata, bez ograniczeń

Owoce

Udziec wieprzowy:

  • wielkość zależna od ilości osób i jest serwowany przez szefa kuchni

Ciasta, owoce i napoje gorące (kawa i herbata) mieszczą się na osobnych stołach (bufet szwedzki)


Pakiet weselny diamentowy (285zł/osoba)

Obiad

  • Rosół z kołdunami i warzywami

Danie główne: (serwowane na półmiskach)

  • Zrazy wołowe po staropolsku
  • Królik w śmietanie
  • Tradycyjna kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną
  • Polędwiczki wieprzowe w ziołach serwowane z grzybami leśnymi
  • Łosoś z rusztu w sosie cytrynowo-maślanym

Dodatki:

  • ziemniaki pieczone z ziołami i czosnkiem
  • kluski śląskie
  • ryż jaśminowy
  • warzywa gotowane
  • modra kapusta (na ciepło)
  • mizeria z ogórków
  • sałatka ze świeżych warzyw

Deser:

  • Panna cota z musem truskawkowym

Zimne przystawki:

  • Patery wędlin hiszpańskich i tradycyjnie wędzonych
  • Sery z owocami
  • Szynka ze szparagami
  • Rolada ze szpinakiem, łososiem i serkiem śmietankowym
  • Łosoś wędzony na cytrynie
  • Ryby wędzone na gorąco: węgorz, pstrąg, karp
  • Jajka przepiórcze na sałacie z kawiorem
  • Befsztyk tatarski
  • Fantazja śledziowa (śledź w oleju z cebulką, w śmietanie, po kaszubsku)
  • Pasztet z żurawiną
  • Sałatki capresse
  • Sałatka śródziemnomorska

Na gorąco:

godz. 20:30

  • Pstrąg z patelni z masłem ziołowo czosnkowym

godz. 23:30

  • Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem

godz. 01:00

  • Mix mięs z grilla w różnej odsłonie

godz. 02:00

  • Ragou z kaczki z ryżem na sposób orientalny

Ciasta naszego wypieku:

  • sernik, szarlotka, babeczki wypełnione masą budyniową lub bitą śmietaną lub karmelem i mascarpone, mini torciki Pavlova, orzechowiec, ciasto z galaretką i owocami sezonowymi, makowiec z jabłkami, bananowiec, ciasto porzeczkowe, ciasto o nazwie Polak , i inne.

Napoje:

  • napoje owocowe, woda mineralna z cytryną, podawana w karafkach, bez ograniczeń
  • kawa, herbata, bez ograniczeń
  • napoje zimne – cola, fanta, sprite

Owoce

Atrakcja wieczoru:

  • dzik pieczony w całości serwowany przez szefa kuchni godz 22.30

Ciasta, owoce i napoje gorące (kawa i herbata) mieszczą się na osobnych stołach (bufet szwedzki)